Jeg har en plan!

Nå har jeg laget ferdig den planen som jeg skrev om for 3 dager siden. Det ble noe à la den 28 Day Challenge som jeg fikk idéen til via en YouTube-kanal jeg følger.

Jeg er allerede i gang med å sette planen ut i livet :-) Jeg begynte nemlig i går, så dagen i dag er den andre av de ialt tjueåtte dagene planen gjelder for. Og her ser dere planen min – ta-da!

28-dagers plan

Dette er en plansje jeg har laget. Den er forholdsvis stor, og den skal henge på kjøleskapet (såsnart jeg finner de runde magnetene vi har liggende et eller annet sted). Den er vel i og for seg nokså selvforklarende, men min målsetning (som står med grønn farge under overskriften) er altså at jeg skal trene på ELIXIA minimum 1 time 3 ganger pr. uke + at jeg skal drikke 2 liter vann hver dag. Dette kvalifiserer til å være et såkalt S.M.A.R.T-goal fordi det er:

Specific (Spesifikt) – det sier nøyaktig HVA jeg skal gjøre
Measurable (Målbart) – det sier nøyaktig HVOR MYE jeg skal gjøre det
Attainable (Oppnåelig) – det lar seg fint gjøre (såfremt jeg ikke blir syk, da)
Realistic (Realistisk) – det er ikke mer enn jeg har klart tidligere, så…
Timebound (Tidsbundet) – det gjelder f.o.m. 26/9 t.o.m. 23/10.

Nederst på bildet står to stjerner – en stor og en liten – med forklaring på hva de betyr. For hver gang jeg har gjennomført ei treningsøkt på ELIXIA, får jeg en stor stjerne i feltet for den dagen. En liten stjerne får jeg hvis jeg har drukket 2 liter vann. Som dere ser, har jeg allerede fått to stjerner på dag 1, som var i går :-)

Til høyre er det en kolonne med fire åpne felter, som skal romme en evaluering av hver uke. Der vil det etterhvert komme noen fjes (smileys), som enten vil smile bredt eller henge med leppa (evt. noe midt imellom). Synes det er gøy, jeg! :D

Det føles veldig bra å være i gang med dette nå. Planløshet har nemlig medført svekket disiplin i den senere tid, som igjen har gitt dårlige resultater (+ 1,4 kg.). Med denne planen føler jeg meg tilbake «on track», og tør igjen å ta sikte på neste delmål: 20 kg. vekttap, som jeg siden 7. juni har strevd med å klare å nærme meg. Det viktigste nå er imidlertid ikke hva vekten viser (jeg er så lei av å fokusere på vekten hver bidige uke!), men å få innarbeidet gode vaner og rutiner, spesielt hva trening angår. (Vann har jeg allerede vennet meg til å drikke mye av, så det skal jeg bare fortsette med.) La oss håpe at disse fire ukene vil ha en viss effekt som gjør at trening vil bli en vane også i ettertid.

Neste oppdatering på dette kommer når den første uka er overstått. Da vil jeg ha en skikkelig smørblid smiley der oppe på høyresiden av plansjen, altså! :-)