Må tenke litt nytt

Jeg har tatt av 5 kg., og det er flott. *klapp på skulderen til meg selv* Men jeg har nok fokusert for mye på trening med vekter og for lite på utholdenhetstrening.

Tredemølla og cross-traineren (fant ut hva den het i dag) har jeg brukt til oppvarming, da det ikke er bra å begynne å løfte vekter med «kald» kropp og muskulatur. Det jeg derimot ikke har tenkt på, men som mannen min kom til å nevne, er at fettforbrenningen i hovedsak skjer ved utholdenhetstrening – på apparater som sykkel, tredemølle og cross-trainer.

Og så jeg som trodde at det var løftingen av vekter som gjorde susen!

Men okei! Heretter skal jeg ikke bare varme opp en halvtime på de nevnte apparatene, men virkelig kjøre på enda lengre – kanskje 1 time i strekk. Så får vi se. Ikke dermed sagt at jeg slutter med vektene, men jeg nedprioriterer nok dem litt i stedet, da.

det nye treningstudioet er det splitter nye Precor treningsapparater, og de er knallgode (testet dem ut i dag)! Så dette gleder jeg meg faktisk litt til. Ju-huu!

6 kommentarer til «Må tenke litt nytt»

 1. Dere har jo rett, både mannen din og du. Ved utholdenhetstrening brenner du mer fett under selve treningen. Men ved å bygge muskler, øker du hvileforbrenningen din. Større muskelmasse fører til jevnt økt forbrenning. Så for vekttap av en viss størrelse bør du kombinere.

 2. Hei

  Denne «tabben» gjorde jeg også helt til jeg ble fortalt det riktige:) Et annet tips er å ta 10 min oppvarming med kondisjon ( sykling, stepmaskin ol) og så trene styrke og når du er ferdig med det går du tilbake og tar kondisjon så lenge du klarer 30 min til 1 time da er forbrenningen aller størst og du får best utbytte av det. Jeg lærte dette av en personlig trener jeg hadde når jeg gikk ned de første 30 kg mine og det funker som bare det!

 3. Hei Laila! Her kjæm noen ord fra en sørtønder. Æ leste også om dæ i vg, har holdt på me slanking sjøl i vår. Blitt mindre trening enn planlagt pga senebetennelse i et kne, men sånn kan skje. Å trene spinn går bra, tross kneet. Har du prøvd spinning? Veldig bra forbrenningstrening! Og artig! Med instruktør og musikk, går 45min i full fart. Du bestemme jo sjøl om du vil stå eller sitte i begynnelsen og motsandsknappen styre du sjøl. I Trondheim her så e d ofte «hard mage» etter spinn. 20min mage /rygg. Den trene æ endel,bli itj like effektift når æ hold på sjøl. Og takk for mattips!! I dag harr æ handla inn t omelett a la Laila og tunfisksalaten. Synes d e vanskelig å variere nok. Æ har også veldig anstrengt forhold t mat. Etter 27år som alkoholiker, og tjue siste åra,me drikking og slanking, flere runda i året. For snart 10mnd sia tok æ valget å ble tørrlagt. Så no håpe æ å komme mere i harmoni og balanse etterhvert. Men d å skynde sæ langsomt, e itj enkelt!! Takk for bloggen din, den gir mæ inspirasjon!! Klem fra Marit.

 4. Hei marit,

  og takk for din hyggelige hilsen! Den gjorde meg glad.
  Nei, spinning har jeg ikke prøvd (ennå). Det virker altfor tøft, altså. Men jeg «spinner» jo på ergometersykkelen hjemme, da :o) Vi får se, kanskje jeg blir mer av en råtass etterhvert :p

  Kjekt at du har fått bruk for mattipsene! Artig å høre at du har gått til innkjøp av både det ene og det andre nå :D

  Så flott at du valgte å bli tørrlagt. Wow, etter så mange år står det respekt av det! Hurra for deg!

  Takk for klemmen og for gode ord! *klem tilbake*

Det er stengt for kommentarer.