(Be)lønningsdag og kredit til en medtrønder

Etter tips fra en trofast leser/kommentator her på bloggen, har jeg endret tankegang i forhold til dette med å belønne meg selv. Tidligere tenkte jeg som følger:

Jeg har vært i ketose i 4 strake uker, jeg har mosjonert jevnlig og tatt av 2,1 kg.. Når jeg er disiplinert og flink såpass lenge ad gangen, begynner jeg etterhvert å tenke og føle at det er på tide med en ekstra belønning. Derfor valgte jeg i går å unne meg en is. Det var en sånn karamell-ispinne fra Isbilen, som mannen min kjøpte for et par-tre uker siden. Å du å du, den smakte vel godt til kaffe’n! Himmel og hav…

Så postet Marit fra Trondheim et par kommentarer (h.h.v. her og her), hvor hun skrev at:

Også tru æ,når du vil belønne dæ me noe etter noen uka igjen, ka me spa, et klesplagg eller noe?

Jeg tror,fortsetter du med å trene som du gjør nå,og belønner deg me andre ting enn mat og godt,blir det resultater på vekta!

Det var nesten så jeg måtte klaske meg i panna og undre meg over hvorfor jeg ikke hadde tenkt på det selv?! Men så fokusert på mat går det altså an å være, for jeg reflekterte ikke et øyeblikk over andre mulige belønninger enn iskrem og sjokolade. Så anstrengt var/er mitt forhold til mat. Den nye ideen skal Marit ha hele æren for å ha kommet opp med. Tusen takk, Marit! Den trengte jeg din hjelp for å se!  ((Marit er forresten på god vei ned i vekt, hun også, slik som meg ved hjelp av trening og ketolysekuren. Ja, hun er faktisk helt rå på å trene!))

Siden har jeg faktisk fullført en 28-dagers handlingsplan, med godt resultat. Før jeg legger—og iverksetter—en ny, lignende plan, føler jeg det er på sin plass å belønne meg selv for vel gjennomført 28-dagersplan. Vel å merke ikke i form av søtsaker denne gangen, men noe jeg faktisk har myyye mer glede av!

Jeg har således gått til innkjøp av de 7 produktene du ser på bildet nedenfor, som jeg i skrivende stund er bortimot ekstatisk for å ha anskaffet meg! Jeg simpelthen elsker dem og gleder meg vilt til å ta i bruk disse makeup-produktene:

Makeup-produkter fra ORIFLAME og MAC

Produktene (klikk for å forstørre), som er fra MAC og fra ORIFLAME, er:
Bakerst: MAC Mineralize Skinfinish Natural – Medium Dark og MAC Powder Blush – My Highland Honey.
Midt i bildet: ORIFLAME Beauty Eyebrow Kit og ORIFLAME Foundation Brush
De øvrige tre: MAC Lustre Lipstick – Charismatic, MAC Pearlglide Intense Eye Liner – Lord It Up og MAC Paint Pot – Painterly

Det var belønningen sin, det, tenker jeg :-) Ah… NÅ… kan jeg sette meg ned og legge en ny «slagplan» for ukene fremover. Jeg vet ikke ennå hvordan den nye planen vil se ut, men slik som forrige gang, kommer jeg selvsagt til å blogge om det når planen er klar. Så følg med!

4 kommentarer til «(Be)lønningsdag og kredit til en medtrønder»

 1. Heia Laila-Heia Laila!!
  Så bra at du har forandret på belønningssystemet ditt!!
  For hallo! Når vi holder på med ketolyse og belønner oss me karbohydrater, det må bli galt. Tar jo flere dager å komme tilbake til ketose igjen. Jeg synes det er tøfft nok med perioder uten vektnedgang, og trenger det jeg har av overskudd til å fortsette.
  Jeg prøvde å slanke meg fra januar-juni i år, med koselørdager.Gikk ned tre kg på den tida, mye nedturer og tårer. Så derfor,bestemte jeg meg for at denne gangen skulle jeg ikke leke slanking…jobbet lenge med å snu om i hodet,men det gikk bra.
  Ble rørt og kry da jeg så det du skrev. Men synes det var for galt at du skulle ødelegge for deg selv på den måten. Synes du fortjente bedre.
  Du motiverte meg til å begynne med ketolysekuren. De første ukene var kjempetøffe,var usikker på så mye. Men du svarte på spørsmålene mine og det var en god støtte. Kos deg med premien og god helg…

 2. marit,

  Ja, du har selvsagt helt rett. Og jeg ønsker da også å være mest mulig konsekvent på lavkarbo. Noe annet blir nesten for dumt. Nå er jeg egentlig ganske overrasket over hvor bra det går å holde seg unna søtsaker. Ved to anledninger denne uka har jeg vurdert å spise litt sjokolade, men jeg lot det være begge gangene, endatil uten problemer. I stedet var jeg glad og tilfreds fordi jeg plutselig følte meg FRI til å kunne ta et VALG! Hva skjer?! Dette er stort for meg, som er vant med at maten kontrollerer og styrer MEG, som ved tvang.

  Jeg er så glad for at du skrev det tipset til meg, Marit, for det spørs om jeg hadde kommet på det selv. Jeg tror forresten at tidspunktet var riktig. Jeg var klar for det – klar for å ta idéen innover meg akkurat da.

  Det er fint at vi kan hjelpe hverandre, hva? :-)

  Ja, gjett om jeg skal kose meg med premien! Mye mer enn jeg ville ha kost meg med sjokolade!

Det er stengt for kommentarer.