Eksperimentet – evaluering og konklusjon!

De siste seks ukene har jeg gjennomført et eksperiment, som innebar å mosjonere minst 30 minutter 6 dager pr. uke. Å leve på lavkarbo-kost hadde til da ikke gjort så mye utslag på vekten som jeg hadde forventet, og jeg bestemte meg derfor for å finne ut om forbrenningen—og dermed vekttapet—ville skyte fart dersom jeg økte mengden mosjon. Samtidig besluttet jeg at resultatet av eksperimentet skulle bli avgjørende for hvorvidt jeg ville fortsette med mitt lavkarbo-opplegg eller gå tilbake til «gamlemåten» (det vil si intensiv trening kombinert med normalt, variert kosthold).

Her er min evaluering av eksperimentet, samt min konklusjon.
Først litt statistikk:

I gjennomsnitt har jeg mosjonert 5½ dager x 45 minutter pr. uke. Samlet vekttap har vært -2,2 kg.. Her er en oversikt over ukene:

Uke 5:
Mosjon: 5 timer (fordelt på 6 dager)
Ketose: 6/7 dager
Vekttap: -1 kg.

Uke 6:
Mosjon: 4 t. 5 min. (fordelt på 6 dager)
Ketose: 7/7 dager
Vekttap: -0,5 kg.

Uke 7:
Mosjon: 2 t. (fordelt på 3 dager) + mange timer husarbeid
Ketose: 7/7 dager
Vekttap: -0,5 kg.

Uke 8:
Mosjon: 4 t. 55 min. (fordelt på 6 dager)
Ketose: 6/7 dager
Vekttap: 0 (d.v.s. +0,5 kg.)

Uke 9:
Mosjon: 3 t. 50 min. (fordelt på 6 dager) + mange timer husarbeid
Ketose: 6/7 dager
Vekttap: 0 (d.v.s. +0,5 kg.)

Uke 10:
Mosjon: 5 t. 5 min. (fordelt på 6 dager)
Ketose: 7/7 dager
Vekttap: -1,2 kg.

 
Mosjon pr. uke i gjennomsnitt:
4 t. 9 min.

Ketose pr. uke i gjennomsnitt:
6½ dager

Vekttap pr. uke i gjennomsnitt:
-0,36 kg.

0,36 kg. pr. uke er ikke all verden, men dette må ses på bakgrunn av at jeg helt frem til for to uker siden, spiste så mye peanøtter om kveldene at det faktisk tilsvarte over 1 kg. pr. uke, når jeg først begynte å regne på det. De første fire-fem ukene av eksperimentet ble således preget av dette. Et par ganger gikk da også vekten opp 0,5 kg. – etter all sannsynlighet på grunn av peanøttspisingen.

Alt i alt har jeg likevel tatt av drøyt 2 kg. i løpet av disse seks ukene. Mest interessant er den siste uka, hvor jeg faktisk tok av mer enn 1 kg.! (NB: Vektdiagrammet viser bare -1 kg., men det er fordi jeg ikke noterer mindre enheter enn 0,5 kg. der.) Ved å redusere mengden peanøtter med 2/3, ble det altså lettere å se virkningen av mosjoneringen. Og det ser ut til at moderat mosjon 5-6 dager pr. uke faktisk setter fart på fettforbrenningen og vekttapet – akkurat som jeg håpet.

Konklusjonen blir dermed at jeg velger å fortsette med lavkarbo :o)

Both comments and pings are currently closed.

1 kommentar til “Eksperimentet – evaluering og konklusjon!”

  1. […] ukene i februar-mars som jeg nevnte ovenfor. Der hadde jeg en bestemt plan, og hva skjedde? Jo, jeg endte opp med å gjøre MER ut av det enn det som var […]

Powered by WordPress | Find Cheap Phones at Bestincellphones.com. | Find the Best CD Rates online, Free Cell Phone Deals and Fat burning Furnace Review