Midlertidig evaluering av eksperimentet

Den 1. februar påbegynte jeg et eksperiment. I håp om at vekttapet ville gå raskere, begynte jeg å kombinere mitt lavkarbo-kosthold med mosjon 6 ganger pr. uke. Nå er det gått 4 uker, og her er en evaluering av effekten dette har hatt hittil.

Først kan jeg bemerke at jeg ikke har vært helt konsekvent: Den tredje uka mosjonerte jeg 3 ganger, ikke 6 – uten at jeg mener det har noen betydning for denne evalueringen. På grunn av mensen kommer det alltid til å bli enkelte unntak fra regelen, så sånn er det bare. Det er ikke vesentlig.

Den første av de fire ukene tok jeg av 1 kg.. Deretter tok jeg av 0,5 kg. både den andre og den tredje uka. Den fjerde uka gikk jeg derimot opp 0,5 kg., så tilsammen har jeg gått ned bare 1,5 kg. på disse fire ukene med nesten daglig mosjon. Det synes jeg er bemerkelsesverdig lite, spesielt siden jeg også har vært i ketose stort sett hele veien. Hvis vekttapet fortsetter å gå så sakte, må jeg bare konstatere at lavkarbo-opplegget ikke fungerer godt nok for meg.

Før jeg evt. kommer så langt som å konstatere det, er det imidlertid én ting som ikke skal være uprøvd. Jeg vil heretter kutte ned på mengden av peanøtter jeg gumler om kveldene, for å se om det kan være der problemet ligger.

PeanøtterJeg elsker peanøtter og spiser ca. 150 g. hver kveld, som—hvis man regner på det—utgjør over 1 kg. pr. uke. Heretter vil jeg redusere mengden med 2/3, slik at jeg ikke spiser mer enn 50 gram pr. dag. Om det vil utgjøre noen forskjell på vekten, aner jeg ikke, det gjenstår å se.

Jeg gir det 2 uker til – fremdeles med 6 dagers mosjon pr. uke, og så vil jeg foreta en siste evaluering av dette eksperimentet. Hvis ikke vekttapet til da har begynt å skyte fart, får jeg bare avslutte hele lavkarbo-opplegget og gå tilbake til gamlemåten – det vil si normalt, variert kosthold (inkl. karbohydrater) samt å satse på intensiv trening istedenfor.

Jeg er litt skuffet nå, fordi jeg hadde forventet en større effekt av denne kuren. Nå har jeg bare et lite håp igjen, om at de neste 2 ukene vil by på en positiv overraskelse. Jeg håper virkelig det, for lavkarbo-kostholdet passer meg i grunnen veldig godt.

3 kommentarer til «Midlertidig evaluering av eksperimentet»

  1. Hei
    Jeg tror nok at peanøttspisingen din som er problemet. 100g peanøtter gir 560kcal. Gomler du 150g på en dag = 840 kcal i tillegg til vanlig mat. 1kg på en uke gir så mye som 5600kcal. For å gå ned en kg må man forbrenne 7000kcal (forenklet sagt). Så kjapt regnet vil du mest sannsynling gå ned 1kg i uken hvis du kutter ut peanøttene. Lykke til videre med vektnedgangen :)

  2. Hei New life of M,

    I Polly peanøtter er det faktisk enda mer – 638 kcal pr. 100 g., står det på pakken. Dermed fikk jeg faktisk i meg 957 kcal pr. dag fra bare peanøtter. Nå teller ikke jeg kalorier, men det høres mye ut, ja. Nå spiser jeg bare 1/3 av dette, så får vi se om det hjelper.

    Takk for kommentaren :o)

Det er stengt for kommentarer.