Videoblogg fra dagens trim- og handletur

Det er lenge siden jeg har hatt med meg videokameraet på tur. I dag var det så flott ute, så jeg tok kameraet med meg rundt Mosvannet. På hjemveien stakk vi innom butikken for å handle litt lavkarbo-mat (kameraet og jeg, altså :-).


 

12 kommentarer til «Videoblogg fra dagens trim- og handletur»

 1. Nææh, så koselig film! Det var som å gå sammen med deg… og det er fordi jeg har gått rundt Mosvatnet mange ganger i mitt liv. Faren min og familien bor rett ved, men i motsatt ende av hvor du kom fra. :) Lenge siden jeg har orket en tur rundt, det blir gjerne en mini-tur på meg, bort til et sted vi mater fuglene.

  Nå fikk jeg akutt savn etter Stavanger. :)

 2. Lothiane,

  Så koselig at du ble med meg på tur, da ;-) He he…
  Å, ja vel, bor han der. Kult! Jeg forstår godt at du savner Stavanger. Det er så herlig her! Jeg elsker denne byen :-)

 3. Yes!! Da e æ igang. Første dagen me lavkarbo har gått fint. Itjnå abstinenser p.g.a. at d itj finnes sjokolade og is i huset. I går laget æ soyaproteinbrød og lavkarbolapper. I dag laget æ dobbel porsjon bearnaisesaus, fint å ha i fryseren. Lappan`, me smør og ost, bli treningsmat i morra. Tusen takk Laila, for at du har inspirert mæ, har lært mye av dæ, D står respekt av d du gjør, og bloggen din. No håper æ å gå ned 20kg. Klem,Marit.

 4. Heia marit!

  Hurra, nå er du i gang, ja! Kor artig!! :D
  Nå ble jeg helt rørt her, av din tilbakemelding til meg. :’-) Det gjør meg så glad å vite at mine anstrengelser også har betydning for andre! Tenk så flott at du også har begynt nå, og skal ned 20 kg.. Det vil utgjøre en stor forskjell. Stå på, jente!! Ha det gøy og kos deg med lavkarbo-maten. Det er jo så mye godt vi kan spise :o)
  *klem tilbake*

 5. Hei Laila! Tenker mye på om æ spiser nok fett? Skjønner at fire dager kan være lite me tanke på utslag på stixen. Spiste mye karbohydrater før æ starta kuren. Har lest i «slank me ketolysekuren», men fant itj noe om noe nedre grense på fett pr dag. Har regna på d æ har ete i dag,60,5g fett pluss en skvett fløte og smør på to lapper. E æ i nærheten av noe? Huff, fælt å være usikker. Har vært under 15g karboh. alle dagene. Hilsen en litt usikker amatør, Marit.

 6. marit,

  Jeg har ikke veid hvor mye fett jeg spiser, for jeg vet uansett ikke hvor mye det bør være. Som du sier, det står ingenting om det i boka. Jeg kom da også i ketose ganske raskt første gangen – i løpet av 1-2 dager, tror jeg. Jeg har dog lest at det er veldig individuelt hvor lang tid det tar å komme i ketose – for noen opptil 5-6 dager, visst. Med et inntak på 60g fett og kun 15g karbo pr. dag, kan jeg ikke skjønne annet enn at du må få utslag på stixen snart.

  Husk at urinen bør måles om kvelden, for mest pålitelig resultat.

 7. Tralalala…først prøvde æ stixen etter og ha skrevet t dæ…d va utslag, dog itj så mye, men den va rosa! Så veide æ mæ i morres og va 1 1/2 kg lettere enn på mandag!! Hekt sikkert endel væske i begynnelsen, men da e d bevegelse iallefall. Neiognei, æ meine ja! Endelig noe som funker, og æ e kjempeglad i mat, et middagsmenneske, som du sa, d e mye godt vi kan ete. Kom i snakk me ei på bussholdeplassen i dag, ho ville vite mere om dette. Måtte skrive opp ketolyse.no t henne…d bli sikkert bare flere av oss. Laget den rømmegrøten i dag, kjempegod. Ska ha den i morra etter trening. D holdt på å gå galt me de soyaproteinbrødene, da æ glad og happy hadde satt de i ovnen så æ soyaproteinet stod igjen i oppvaskkummen(satt d der p.g.a. plassmangel), ut me formene, ut me røra, hadde i soyaproteinet, og inn i ovnen..d gikk bra!! Sånn går no dagan…god helg t dæ, klem, Marit.

 8. Heia! Beklage at æ spør så mye men…tror «dessverre» at den ribberullen æ kjøpte i dag, må en annen få. Vel står d at den inneh. bare 1 karboh. pr 100 gram, men d står også glukose!! Og det e nok hele vitsen vess æ har forstått rett, glukose ska vi itj ha. Må nok lese nøyere d me liten skrift heretter. Kjøttpålegg går kanskje under samme kategori som kj.kaker og alt annet som er videreforedlet. Kikket også på en picnicskinke, glukose(hvete). Uffoguff. Må ta me lesebrillene når æ ska handle, heretter. Hei igjen..

 9. marit,

  Godt å høre at stixen er blitt rosa og at vekten allerede viser resultat! Hurra, da går det rett vei!
  Ha ha, så bra at du klarte å blande inn soyaproteinet med suksess :D

  Jeg har ikke noe kjennskap til det du nevner om innhold av glukose i kjøttpålegg. Det må være noe annet enn glukose i den forstand som boka omtaler, nemlig blodsukker. Blodsukker kalles jo glukose, og det interessante med matvarer, er hvordan de virker inn på blodsukkeret når vi spiser dem. På noen matvarer står det oppgitt en såkalt glykemisk index (forkortet GI) som nettopp forteller noe om dette. Men de matvarene inneholder karbohydrater, noe din ribberull ikke gjør (OK, 1%, men hva er det).
  Hva det betyr at maten «inneholder glukose», aner jeg ikke. Gir ingen mening for meg :p

 10. Tusen takk for svaret Laila. Av og t sitt æ omtrent og river mæ i håret, vil jo gjøre ting riktig. Leike itj slanking heller da!! Litt trist dag i dag, lite me godis`, men et luksusproblem, ska nok finne på et eller annet etterhvert på lørdag, men itj enda. Men ska fortsette å finregne, under 15gr karbo, ingen tvil. Fint at d å være sta, også kan brukes positivt. Ønske dæ også lykke til videre…

Det er stengt for kommentarer.