Tøffe tak

Hei sveis! Nå har det vært liten eller ingen aktivitet her inne en stund. Her kommer en liten oppdatering.

Det har vært noen tøffe uker med mye sykdom her hjemme, og jeg har ikke vært i stand til å tenke på slanking. Helsetilstanden er nå endelig i ferd med å normalisere seg, men min allmenntilstand er fortsatt svekket. Jeg er nokså sliten og redusert. Lagt på meg har jeg også. Hvor mye, vet jeg ikke, og jeg vil ikke vite det, heller, så jeg har latt være å veie meg. Hadde jeg gått på vekten nå, så hadde jeg mistet motet, tror jeg. Det holder at det merkes godt på buksene.

Vektskjemaet vil ikke bli oppdatert før jeg er tilbake i slankemodus og vekten igjen peker nedover.

Nå ser jeg frem til å bli helt frisk, ser frem til våren og til å komme meg opp og ut!

22 kommentarer til «Tøffe tak»

 1. Heia!!
  Ønsker deg god bedring og at du får en fin vår og etterhvert finner gnisten til å fortsette slankingen.
  Selv er jeg nede i 74,2kg no, 13,8kg i alt. 9 1/2 uke igjen av slankinga. Da reiser jeg og kjæresten til Kroatia, som en min gulrot…
  Hilsen Marit

 2. Herlig, Marit! Utrolig bra!
  Åå, Kroatia er mitt paradis på jord! Har vært der fem ganger :-)
  Takk, jeg føler meg endelig mye bedre. Føles godt å være litt mer i aktivitet igjen.

 3. Så du har vært i Kroatia ja…vi skal til «Podgora», «Makarska Rivieraen», vært der kanskje?
  De BMI-greiene skulle ikke vært oppfunnet!! Er glad det skrives endel om det. Selv er jeg kraftig bygget og har endel muskler. Men de tallene gir ingen rom for slikt. Flere synes jeg har slanket meg nok, BMI er nesten 29. Det er nesten fedme og jeg er langt fra feit!! Men jeg vet at jeg «går opp» 1-2kg når vekta stabiliserer seg,så håper på noen kg til.
  Måtte vi begge to klare målet vårt, vi har gjort, og gjør, en kjempejobb!!!

 4. marit,

  Nei, der har jeg ikke vært.
  Det er nok en fordel å kombinere BMI-tenkning med litt fornuft, ja. Godt at du er bevisst på det. Jeg er helt enig.
  Ja, dette klarer vi, vet du :-) Takk for oppmuntring!

 5. Hei,

  Kun en tips som også tar tak i den emosjonelle betingede delen av vekt og slanking. Overvekt handler jo aldri om mat eller kalorier.

  Den aller enkleste måten å gå varig ned i vekt på, er Paul McKennas slankesystem «Jeg kan gjøre deg slank». Paul studerte gjennom mange år naturlig slanke og hva de har til felles. Dette presenterer han i verdens mest selgende slankebok som nå også finnes på norsk. Boken er svært populær og har også en støtte-CD. Jeg underviser selv i Pauls metoder bl.a. i store bedrifter, og vi har suksess med varig vekttap, og ikke minst en naturlig måte å gjøre dette på. Dietter er ikke en naturlig måte å spise på, og vil da heller ikke bli et nytt «program» eller vane.

  Ta en titt på http://www.timeforyou.no. Der finner dere en masse tips, og mer om boken.
  Det var dagens reklame, men lidenskapelig drevet av å hjelpe andre. Og dette vil raskt få humøret opp igjen.

  God helg!
  Hilsen
  Anne Mette

 6. Det er bra, Anne Mette Larsen. Gratulerer med suksessen, du/dere er helt sikkert veldig flinke. :)

  Jeg har selv flere år bak meg som slank, så jeg har allerede førstehånds kunnskap om hvordan en slank person lever og tenker. Hva som således kjennetegner en slank person vs. en som har fedme, vet jeg alt om, da jeg har erfart begge deler over tid. Teoretisk sett kunne jeg altså ha vært en bidragsyter i forbindelse med McKennas studier og bokutgivelse. Jeg ble bare ikke spurt, hehe ;-)

  At slankedietter ikke er en naturlig måte å spise på, er jeg helt enig i. Som du påpeker, vil ikke disse utgjøre et nytt «program» for hjernen i fremtiden uansett. Visst kan de være effektive på kort sikt, men det blir en høyst midlertidig løsning. Noe varig resultat legger de ikke opp til. Derfor har jeg styrt unna slike «dietter». Til gjengjeld er jeg lykkelig over å ha funnet et naturlig og velsmakende kosthold jeg kan fortsette med resten av livet – og som i tillegg til å virke helsefremmende, også bidrar til å motvirke overvekt – nemlig LCHF (lavkarbo).

  Hva gjelder min tidvise tilbøyelighet til å overspise, er den dels hormonelt-, dels psykologisk/emosjonelt betinget, hvorav sistnevnte gjør seg mest gjeldende. Å komme til bunns i den psykisk-emosjonelle problematikken, er vanskelig, og det hjelper ikke hvor godt jeg enn husker—og om jeg gjenopptar—den mentale «programmering» jeg hadde som slank. Problemet med den til tider tvangspregede overspisingen hadde jeg nemlig ikke den gangen. Det er noe som har utviklet seg senere, og dét utgjør den største forskjellen mellom da og nå.

  Likevel har jeg i løpet av 2 år tatt av 17-18 kg., jeg overspiser mindre og har en forbedret helsetilstand. Dette opplever jeg som en suksess allerede. Jeg har ennå ikke nådd selve slankemålet, men når jeg ser at jeg lykkes med min fremgangsmåte, føles det som om jeg allerede er «i mål», på en måte. Resten er bare et spørsmål om tid…

 7. Hei Laila. Nå har jeg vært innom bloggen din flere ganger,men ikke mer info om evt vekttap. Men uansett,- 17 kg er jo flott.Er litt spent på midjemålet ditt da. Kanskje du er ved vekten du skal ha? Vet ikke når du vide 69 kg sist,men alderen kan jo endre ide om hva som er trivselsvekt.
  Selv har jeg startet på Roede metoden, og skulle vært nesten 47 kg lettere,puh..Kanskje det er noe for deg og hvis du syns du må ned til 69,det er mye i ordene «det er lettere sammen». Klarer jeg en del av de 47 kiloene ,så er det uansett bedre enn utgngspunktet.
  Dog så er du uansett i mye bedre form enn for 17kg siden,så du er sikkert langt utenfor fedmekategorien,men å stabilisere vekten er jo og en jobb,skal du bare leve på lavkarbo?Må være en utfordring å hele tiden med å lage alternativer til orginalprodukter du liker.
  Uansett,masse gratulerer til kiloene som er borte,og lykke til med å holde vekten. vennlig hilsen Marianne

 8. Hei Marianne,

  og takk for kommentaren! Ja, jeg satser på å spise lavkarbo også i fremtiden – om ikke nødvendigvis ketogen kost, slik som under slankingen. Mat som er rik på karbohydrater, er jeg ferdig med. Kroppen min trives ikke med det, den vil mye heller ha fett og proteiner enn sukker og stivelse.

  Vekten min har stagnert en periode nå, ja (er havnet på 79 kg. og blitt liggende der). Men nei, dette er nok ikke noen idealvekt for meg. Riktignok er det en merkbar forskjell i forhold til det som var utgangspunktet, men vekten er fortsatt for høy – uten tvil.

  47 kg., ja, da har du en stor og viktig jobb foran deg. Ønsker deg masse lykke til med det!

 9. Hei Laila,litt koselig å «prate» med deg og da.. Lykke til med de siste 10 kiloene ned,det føles nok like langt unna nå som mine 47 kilo. Hadde min første veiedag idag og 3,8 kilo minus etter 1.uka, nå er det vel mest vann,men ganske motiverende til å stå på en uke til. Nå blir det en time out imorgen,blir bare tull å telle kalorier på sånne dager, får heller ta en ekstra tur i marka,deilig tid å trimme i skogen når flora og dyreliv eksploderer i sin prakt. Ha en flotters dag på hele Norges bursdag :)

 10. Marianne,

  Jeg var nær ved å kjøpe meg en is i går, men klarte heldigvis å la det være. Får heller satse på å lage min egen lavkarbo-is i år som i fjor. Har jo ismaskin stående i skapet og greier.

  Oi, der har du fått en flying start, ja. Nå begynner arbeidet for fullt. Stå på, dette klarer du, jo-ho! :-)

  Må vel snart få ræva i gir og gjøre en større innsats igjen, jeg også, he he :-p

 11. Må bare legge inn siste ukes vekttap igjen,så kanskje du og blir inspirert til komme godt igang igjen. 1.4 kg minus,og -5.2kg på 2 uker. Det er iden kommende uka som er en utfording,har tidligere hatt lett for å gi opp i tredje eller fjerde uka,men er mot tidligere bedre motivert nå,og har bestilt meg rokkering,så nåtr kællen drar på jobb igjen får jeg prøve å få sing på hoftene. Ha en fin uke.Dessuten ble jeg nysjerrig på den siste brødoppskriften din.. ;)

 12. Kjempebra, Marianne, og snilt av deg å ville inspirere meg :-)
  Rockering er sikkert ikke dumt. Selv har jeg bare en leke-rockering av plast, som er altfor lett til å gjøre noen nytte. Har forresten sett at de har skikkelige rockeringer hos Clas Ohlson. Kanskje jeg skulle skaffe meg en, jeg også. Jeg får se. Er vel en viss fare for at den blir brukt bare en begrenset periode, for deretter å bli liggende å samle støv…
  Ja, du får svinge på hoftene og stå på! Lykke til, og takk igjen for kommentaren :-)

 13. tar bare en titt innom her. Idag fikk jeg rokkeringen min,så imorgen får jeg prøve meg. Har bare tatt av 0.5 kg de siste 14 dagene og totalt 5.7 kg på 4 uker. Det er en begynnelse iallefall. Håper du er kommet igang igjen og. er på hugget jeg nå,så satser jeg på turrunden min daglig og bli kjent med rokkeringen denne uka,og et godt hopp ned på vekta. Ha en flott uke.
  Har du foresten sett litt i vektkubben til Grete Roede? Der kan jeg love det ligger mye inspirasjonshistorier inne..

 14. Marianne,
  Nei, sånne vektklubber er ikke noe for meg. Jeg gikk på Grete Roede-kurs en gang, med det resultat at jeg la på meg 2 kg.. Konseptet passer ikke for meg.
  En flott begynnelse du har der. Takk det samme, ha en flott uke!

 15. Hallo,håper du har det bra ;).
  Idag hadde jeg veiedag og 0.6 kg smør til er borte..går saakte da. Men 6.3 er jo noe.

 16. Hallo Laila. Veldig stille på deg her …? men du har kanskje hatt noe feriemodus du og,håper alt er i orden da. Har selv vært i ferimodus ,men fortsetter på kurs 2 fra 29 . aug. Litt vektreduksjon har jeg da fått til, – drøyt 9 kilo,men det blir mer fart på sakene i månedskifte. Hei så lenge :)

 17. Hei Marianne, og takk for din hilsen!
  Ja, her har det vært stille. Nå har jeg postet en oppdatering av tingenes tilstand. Du finner den her: Slanking og helse.
  Ønsker deg lykke til på din vei videre!

 18. Hallo Laila. Håper livet er på stell og helsa er i orden hos deg :) Vil bare sende en hilsen,har ikke gitt opp kampen mot kiloene. Nå har jeg gått ned akkurat 24 kilo, og er selvfølgelig fornøyd med det,selv om det er et godt stykke igjen. Men uansett om jeg ikke greier mer vektnedgang er helsa blitt mye bedre. Håper slt er i orden hos deg og dine. Hei så lenge :)

 19. Beklager sen respons, Marianne. Jeg anser meg ferdig med denne bloggen, men du skal ha takk for besøket/kommentaren!
  (NB: Kjempeflott, lykke til videre! :-)

Det er stengt for kommentarer.