Tid for et eksperiment

Med noen ganske få unntak har jeg nå levd på lavkarbo-kost i godt og vel 3 måneder. I begynnelsen var jeg slett ikke sikker på om jeg ville klare å følge et slikt opplegg. Desto mer gledelig er det derfor å erfare at jeg faktisk klarer det. Det har ikke vært så vanskelig som jeg trodde. Siden oktober har jeg jevnt over styrt unna sjokolade og annen mat med mye karbohydrater.

Jeg føler at det har fungert bra, ihvertfall frem til nylig. Den siste uka har jeg skeiet ut med søtsaker både én og to ganger (som en brownie til kaffen), og så har jeg ikke trent. Følgelig har vekten gått opp med 1 kg.. Saken er at jeg begynner å bli ganske lei. Uke etter uke med lavkarbo-kost har gitt overraskende lite utslag på vekten. Jeg hadde faktisk forventet mer av dette, spesielt siden kroppen stort sett har vært i fettforbrenningsmodus (ketose) hele veien. Kanskje er forklaringen at jeg har beveget meg for lite? All disiplinen jeg har brukt på å holde meg strengt til lavkarbo-kost, føles ihvertfall nokså bortkastet, og da velger jeg til slutt å la det skli ut, idet jeg tenker at jeg like gjerne kan kose meg og spise noe godt i stedet.

Akkurat nå har jeg mest lyst til å ta en måneds pause fra hele slankingen, for så å ta det opp igjen etterpå. Men det er nok en dårlig idé. Jeg er nok bare drittlei fordi jeg føler at fremgangen går så sakte, og da blir det jo ikke bedre av å trekke det enda lengre ut i tid. Nei, jeg må nok heller tenke litt nytt.

Nå som jeg har litt erfaring med lavkarbo og ser at jeg faktisk klarer å følge et slikt kosthold over tid, får jeg kanskje prøve å kombinere det med daglig mosjon (eller ihvertfall 6 dager i uka). Tenk om det hadde gjort utslaget og fettforbrenningen dermed kunne skyte litt fart. Det hadde vært kult! Jeg tror det får være verdt et forsøk.

Dette får bli et eksperiment, så det gjenstår å se om det blir vellykket eller hva jeg vil finne ut. Fra nå av og inntil videre, vil jeg blogge daglig og skrive ned hvor mye samt hvordan jeg har trent. Jeg begynner her og nå:

Dagens mosjon:
45 min. snømåking

Both comments and pings are currently closed.

3 kommentarer til “Tid for et eksperiment”

  1. […] 1. februar påbegynte jeg et eksperiment. I håp om at vekttapet ville gå raskere, begynte jeg å kombinere mitt lavkarbo-kosthold med […]

  2. […] jeg kan” med å trene og spise lavkarbo. (Et unntak var da jeg i februar-mars gjennomførte et eksperiment som innebar å: “trene minst 30 min. 6 dager pr. uke i 6 […]

  3. […] (ketosen) kunne gi det utslaget på vekten som jeg hadde lest at den kunne? Den 1. februar påbegynte jeg et eksperiment, som gikk ut på å sykle eller gå tur minst 30 min. 6 dager pr. uke i 6 uker. Etter å ha […]

Powered by WordPress | Find Cheap Phones at Bestincellphones.com. | Find the Best CD Rates online, Free Cell Phone Deals and Fat burning Furnace Review