Mindre fokus på vekten

Helt siden oppstart av Prosjekt Ned i vekt i november 2008 har søndag vært min faste veiedag. Med unntak av 3 uker i sommer har jeg oppdatert vektdiagrammet hver eneste uke i snart 2 år. Sist søndag var faktisk min uke/veiedag nummer ett hundre.

Kall det gjerne en milepæl. Ihvertfall er tiden moden for å endre strategi: Heretter vil jeg begynne å veie meg litt sjeldnere. Jeg ser at ukentlige veiinger ikke lengre har noe for seg. Vekten svinger stadig med pluss/minus noen hundre gram. Den går ned, for så å gå opp, og så ned (og gjerne opp igjen). Å registrere enhver slik opp- og nedtur på skjemaet ukentlig, har ingen verdi, det virker bare stressende på meg.

Det er uansett først i et lengre tidsperspektiv at man kan få øye på utviklingen eller trenden. Hvis en ser på mitt vektdiagram, har jeg ikke hatt noe vekttap de siste 12 ukene. Jeg veier det samme i dag som jeg gjorde den 13. juni. Dette tar jeg konsekvensen av, idet jeg f.o.m. førstkommende søndag vil oppdatere vektdiagrammet kun 1 gang pr. måned.

Forhåpentligvis vil dette virke positivt og gjøre meg mer avslappet i forhold til kortsiktige svingninger på vekten. Mer avslappethet vil i så fall være fordelaktig også med tanke på min overspising, som for mitt vedkommende er nært forbundet med psykisk stress. (Ved nærmere ettertanke har jeg faktisk slitt mer med overspising de siste månedene enn jeg gjorde tidligere i prosjektet, så kanskje er det på høy tid at jeg innfører sjeldnere veiedager.)

For spesielt interesserte, blir det altså veiing førstkommende søndag, som vanlig, men deretter bare månedlig. La meg imidlertid gjenta noe jeg skrev da jeg forrige mandag presenterte min 28-dagers plan:

Det viktigste nå er ikke hva vekten viser, men å få innarbeidet gode vaner og rutiner, spesielt hva trening angår.

Om dette i neste omgang vil få positive ringvirkninger også på vekten, vil tiden vise. Nå skal det først og fremst bli godt å kunne fokusere mindre på vekt og mer på andre ting – ikke minst 28-dagersplanen! Den går hittil så det suser, jo-hoo! :o)

4 kommentarer til «Mindre fokus på vekten»

 1. marit skriver i en kommentar:

  Vil ikke bestemme hvordan du skal gjøre ting,men tenk over det,du har vært litt i ubalanse nå,kanskje ikke så dumt me ukentlig veiing.Hvis du ikke e fornøyd me første eller andre uka,kanskje du vil prøve å forandre på noe,før det har gått fire uka?

  
Leste om ei anna ei,hadde sluttet å veie seg,skulle kjøpe seg ny bukse,men måtte gå opp en str.Gråt sine modige tårer,dette var hun ikke forberedt på.Så lett å lure seg sjøl.

  Jeg mener ikke at jeg vil slutte å følge med på vekten jevnlig, for det vil jeg fortsatt gjøre. Men å rapportere vekten på diagrammet hver uke (som jeg har holdt på med i snart 2 år), det virker ikke lengre hensiktsmessig (som forklart ovenfor).

 2. Hei Laila!
  Jeg skjønner så godt hva du mener! Jeg står også litt i stampe nå, etter et par «suksessfulle» uker. Det er riktig som du sier, at det viktig å fortsette de gode vanene selv om det går trått. Trøster meg med at jeg går vel nedover etterhvert, og det gjør nok du også:-)
  Ha en god helg!
  Hege

 3. Hei Hege!

  Ja, det vil garantert bli vekttap igjen. Det tar bare sin tid. Det er jo en prosess, dette her.
  Takk for kommentaren, og god helg til deg, også!

Det er stengt for kommentarer.